Червоне вино уповільнює старіння — дослідники

Червоне вино уповільнює старіння — дослідники

Київ  •  УНН

 • 42467 перегляди

КИЇВ. 10 березня. УНН. Вживання червоного вина значно покращує якість життя, оберігає від ожиріння та стримує процес старіння, до такого висновку прийшли вчені з Інституту вікових досліджень в США, передає УНН.

Так, вчені провели дослідження, в якому з’ясували, що антиоксидант ресвератрол, що міститься у червоному вині, уповільнює процеси, пов’язані зі старінням і зносом серцевого м’яза, кісток і очей, а також попереджає ожиріння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Про червоне вино у Великий піст

Експеримент вчені проводили поки тільки на мишах. Так, вчені розділили мишей на три групи. Перша група отримувала звичайне харчування, друга — харчування з високим вмістом калорій, а третю групу годували раз на два дні.

При цьому кільком мишам в кожній групі давали дози ресвератрола різного ступеня концентрації.

В результаті експерименту з’ясувалося, що миші, які отримували антиоксидант, не страждали від ожиріння і були в гарній фізичній формі незалежно від виду харчування, на відміну від мишей, які отримували висококалорійну дієту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці назвали краще українське вино

Окрім червоного вина, ресвератрол міститься також в шкірці ягід винограда і горіха.

Нагадаємо, як повідомляв УНН, за словами директора з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексія Безуглого, в Україні поліпшується якість вина вітчизняного виробництва. Також на переконання експерта, на сьогодні існують всі передумови для того, аби український ринок вина розвивався.