Британська розвідка: рф планує налагодити серійне виробництво безпілотних надводних апаратів

Британська розвідка: рф планує налагодити серійне виробництво безпілотних надводних апаратів

Київ  •  УНН

1 грудня 2023, 11:12  •  26511 перегляди

Read in English

росія планує розпочати серійне виробництво безпілотних надводних апаратів у 2024 році, прагнучи зрівнятися з Україною в потенціалі безпілотних морських ударів.

У наступному році російська оборонна промисловість планує налагодити серійне виробництво безпілотних надводних апаратів одностороннього удару, йдеться у черговому звіті міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

В Британській розвідці повідомляють, що російська оборонна промисловість намагається ліквідувати розрив з Україною в розробці безпілотних надводних апаратів одностороннього удару.

27 листопада 2023 року Михайло Даниленко, керівник російської фірми KMZ, оголосив, що їхні безпілотні надводні апарати будуть випробувані в рамках "спеціальної військової операції" з метою налагодження серійного виробництва в 2024 році

- йдеться у повідомленні Міноборони Британії.

Раніше KMZ виготовляв низку надводних апаратів, але останніми місяцями вони почали рекламувати свої можливості одностороннього удару. Даниленко зазначив, що катер може нести боєприпаси вагою до 600 кг.

"Маючи сучасні типи, схожі на швидкохідні катери, начинені вибухівкою, вони в руках українських сил стали ключовим потенціалом у морській сфері після повномасштабного вторгнення росії", - додали в розвідці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пропонованому пакеті санкцій ЄС є заходи проти російського виробництва ракет і дронів, Україна очікує їх ухвалення - Кулеба