Британія стверджує, що немає доказів злому хакерами ядерного об'єкта "Селлафілд"

Британія стверджує, що немає доказів злому хакерами ядерного об'єкта "Селлафілд"

Київ  •  УНН

5 грудня 2023, 09:22  •  23655 перегляди

Read in English

Уряд Великої Британії та ONR не знайшли доказів успішних кібератак державних суб'єктів на "Селлафілд", попри звіт Guardian. Однак ONR зазначає, що кібербезпека "Селлафілда" не відповідає певним високим стандартам і перебуває під посиленою увагою

Велика Британія не має записів або доказів того, що мережі на ядерному об'єкті "Селлафілд" (Sellafield) стали жертвою успішної кібератаки з боку державних суб'єктів, заявив уряд країни у понеділок після повідомлення газети Guardian, пише УНН.

Деталі

"У нас немає записів або доказів того, що мережі Sellafield Ltd були успішно атаковані державними суб'єктами у спосіб, описаний Guardian", - ідеться у заяві уряду Великої Британії.

"Наші системи моніторингу надійні, і ми маємо високий ступінь упевненості в тому, що в нашій системі немає такого шкідливого ПЗ, - заявили в уряді країни. - Це було підтверджено Guardian задовго до публікації, поряд із спростуванням низки інших неточностей у їхніх репортажах".

В окремій заяві Британське управління ядерного регулювання (ONR), як пише Reuters, також заявило, що не виявило жодних доказів того, що державні суб'єкти зламали його системи, як описано в публікації.

Але регулятор вказав, що Sellafield наразі не відповідає певним високим стандартам кібербезпеки, які йому необхідні, додавши, що взяв об'єкт під "значно посилену увагу".

"Деякі конкретні питання є предметом розслідування, що триває, тому наразі ми не можемо давати подальші коментарі", - заявили в ONR.

Sellafield, контрольований урядовим Управлінням з виведення з експлуатації ядерних об'єктів, розташований на північному заході Англії та налічує 11 000 співробітників.

Контекст

The Guardian повідомила, що компанія Sellafield, яка займається переробкою ядерного палива, зберіганням ядерних відходів та виведенням з експлуатації, була зламана кіберугрупованнями, тісно пов'язаними з рф та Китаєм.

У публікації Guardian сказано, що, як "вважалося", ONR готується притягнути до відповідальності осіб у Sellafield за кіберпровали.