Американські вчені заявили, що любов до кави та шоколаду закладена в ДНК
Київ • УНН
КИЇВ. 2 січня. УНН. Американські вчені провели дослідження щодо впливу кофеїну на здоров’я людини і дійшли висновків, що на пристрасть до кави та шоколаду впливає так званий “ген кави”, який визначає, наскільки людина любить ці продукти. Про це повідомляє УНН з посиланням на CNN.
Деталі
Люди, які віддають перевагу чорній каві в більшості випадків також люблять темний шоколад. “Ген кави” впливає на те, чому одні люди випивають багато чашок кави на день, а інші — ні.
“Люди з цим геном швидше засвоюють кофеїн, тому стимулювальні ефекти зникають швидше, і їм потрібно пити більше кави”, — заявила доцентка профілактичної медицини Медичної школи Фейнберга Північно-Західного університету у штаті Іллінойс Мерилін Корнеліс.
Особи з подібною генетичною схильністю віддають перевагу простому чаю, ніж підсолодженому та гіркому темному шоколаду, ніж більш м’якому молочному шоколаду. Це не пов’язано зі смаковими якостями напоїв, запевняють вчені. Люди з геном віддають перевагу чорній каві та чаю, тому що вони пов’язують гіркий смак із підвищенням розумової активності, чого вони прагнуть від кофеїну.