160 млн грн збитків: справу стосовно колишніх посадовців ДП "Украерорух" направили до суду

160 млн грн збитків: справу стосовно колишніх посадовців ДП "Украерорух" направили до суду

Київ  •  УНН

8 листопада 2023, 13:37  •  37686 перегляди

КИЇВ. 8 листопада. УНН. Обвинувальний акт стосовно колишніх посадових осіб ДП «Обслуговування повітряного руху України» (ДП «Украерорух»), зловживання яких призвели до завдання 160 млн грн збитків державному підприємству, направили до суду, передає УНН із посиланням на САП.

Деталі

Зазначається, що у травні 2015 року ДП «Украерорух» відкрило поточні рахунки у ПАТ «Платинум Банк». Невдовзі після укладання цього договору держпідприємство отримало низку доручень від Мінінфраструктури щодо вжиття заходів для здійснення обслуговування у інших банках, оскільки «Платинум Банк» мав проблеми з платоспроможністю.

Цитата

«Усупереч отриманим дорученням та наказам директора «Украероруху», у листопаді – грудні 2016 року перший заступник директора і заступник директора з розвитку ДП «Украерорух» замість виведення коштів з рахунків продовжили вживати заходи для перерахунку грошових коштів в «Платинум банк», - йдеться у повідомленні.

Тож коли у січні 2017 року «Платинум Банк» було визнано неплатоспроможним, державне підприємство зазнало мільйонних збитків, втративши 160 млн грн «Украероруху», які були перераховані посадовцями на банківські рахунки.

Дії осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 176 млн грн збитків: САП завершила слідство стосовно колишніх посадовців Центренерго