zmi-pritulok-u-niderlandakh-pid-rizikom-zakrittya-dlya-novikh-bizhentsiv-z-ukrayini

ЗМІ: притулок у Нідерландах під ризиком закриття для нових біженців з України

 • 970897 переглядiв

КИЇВ. 3 жовтня. УНН. Влада міста Утрехт, що в Нідерландах, оголосила про нестачу місць у центрі для біженців, у тому числі з України. Якщо не будуть створені додаткові пункти прийому, існує ризик, що утрехтський притулок буде закрито для нових прибулих. Про це повідомляє NRC Handelsblad, пише УНН.

Цитата

"Ми хочемо, щоб люди не спали надворі, але через велику кількість людей, які приходять, ми змушені їм відмовити. Сподіваюся, мої колеги чи приватні особи почують, що потрібно більше місць",– заявила мер міста Шерон Дейксма.

Деталі

Шерон Дейксма терміново закликає регіони знайти більше місць. "Якщо додаткові пункти прийому не будуть створені, існує ризик, що кризовий притулок в Утрехті для нових біженців буде закрито", - цитує мера видання.

Прийомний пункт у Jaarbeurs офіційно розрахований на сотню людей. Але в одну з недавніх ночей, як повідомляється, там спало майже вдвічі більше українців, ніж є місця. Зараз там 250 ліжок, розташованих лише за кілька метрів одне від одного. Поруч із ліжками стоять клітки з привезеними собаками, котами та птахами, ідеться в повідомленні.

Як вказано, прибулі українці мають перебувати в притулку лише кілька днів, проте через скупчення людей перебування в кризових притулках може досягати місяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ЄС подовжила тимчасовий захист для українців до березня 2025 року

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У столиці пацієнт вдарив ножем сусіда по палаті - поліція

     • 1251112 переглядiв

    Українську метеостанцію в Антарктиці "окупували" пінгвіни

     • 1781914 переглядiв

    На Київщині чоловік помер через напад шершнів

     • 1411961 переглядiв