ukenru
zlivi-viklikali-khaos-u-noviy-zelandiyi-sotni-lyudey-buli-zmusheni-pokinuti-budinki

Зливи викликали хаос у Новій Зеландії, сотні людей були змушені покинути будинки

 • 204454 переглядiв

КИЇВ. 19 серпня. УНН. Проливний дощ обрушився на деякі частини Нової Зеландії у п'ятницю змусивши сотні людей залишити свої будинки, оскільки річки вийшли з берегів. Про це УНН пише з посиланням на Reuters.

Деталі

Місто Нельсон на північному узбережжі Південного острова найбільше постраждало: понад 400 будинків було евакуйовано, а деякі оголошені непридатними для проживання через дощі.

«Збитки, які я побачив у Нельсоні, були несамовитими, і я думаю, що до відновлення ще далеко», — заявив на пресконференції Алек Лувердіс, контролер групи цивільної оборони Нельсона.

Сервіс Metservice повідомив, що з вівторка в Нельсоні випало 172 мм опадів, що більш ніж удвічі перевищує середню кількість опадів у серпні. Очікується, що наступного дня в Нельсоні випаде ще 190 мм.

Служба цивільної оборони також попереджає людей триматися подалі від узбережжя через 3-метровий прибій на деяких пляжах.

Сильні дощі також обрушилися на Північний острів Нової Зеландії за останні 24 години: деякі міста були відрізані, дороги та будинки опинилися під водою, а людей евакуйовано.

Попередження про сильний дощ залишається чинним до півночі п'ятниці.

Експерти пов'язують незвичайно вологу погоду із вузьким потоком водяної пари, або «атмосферною річкою», над країною.

Українські Національні Новини

Новини Світу