zgvaltuvali-divchinu-pid-chas-okupatsiyi-kharkivschini-suditimut-trokh-rosiyskikh-okupantiv

Зґвалтували дівчину під час окупації Харківщини: судитимуть трьох російських окупантів

 • 691778 переглядiв

КИЇВ. 30 серпня. УНН. Обвинувальний акт щодо трьох російських військовослужбовців, які навесні минулого року зґвалтували молоду дівчину на Харківщині, передали до суду. Окупантів заочно судитимуть в одному з районних судів Харкова. Про це повідомили у пресслужбі обласної прокуратури, передає УНН.

Цитата

“Обвинувачених судитимуть заочно у Дзержинському районному суді м. Харкова. Правоохоронці ідентифікували їх: це 43-річний полковник, командир 99-ого самохідного артилерійського полку 3-ої мотострілецької дивізії 20-ої загальновійськової армії Західного військового округу зс рф та двоє його підлеглих: 20-річний рядовий, який був водієм, та 24-річний молодший сержант, командир відділення командно-бойової машини”, — розповіли у прокуратурі.

Деталі

Ґвалтівників-окупантів звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). В Україні їм загрожує від восьми до дванадцяти років тюрми.

За даними слідства, під час окупації одного з населених пунктів Харківщини російські військові прийшли до будинку, де проживала молода дівчина разом із родиною. Вони наказали родичам дівчини залишатися вдома, а її силоміць посадили у БТР та відвезли до одного з будинків, де їх чекав командир.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Київщині дідусь ґвалтував свою 13-річну онуку: чоловіку загрожує до 15 років позбавлення волі 

Там росіяни по черзі ґвалтували потерпілу. При цьому їхній командир сказав своїм підлеглим, що буде робити це першим.

Нагадаємо

Особи трьох ґвалтівників слідчі СБУ встановили ще навесні. Тоді ж їм заочно оголосили підозри, а справу передали в прокуратуру.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі