zelenskiy-vidreaguvav-na-raketniy-obstril-kiyeva-pid-chas-vizitu-afrikanskikh-lideriv-putin-abo-neadekvatniy-abo-ne-kontrolyuye-svoyu-armiyu

Зеленський відреагував на ракетний обстріл Києва під час візиту африканських лідерів: Путін або неадекватний, або не контролює свою армію

 • 3131547 переглядiв

КИЇВ. 17 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, зо ракетний удар по Києву в п'ятницю є свідченням того, що російськй диктатор володимир путін або не контролює армію, або неадекватний. Про це Президент сказана пресконференції у п'ятницю в Києві після зустрічі з лідерами країн Африканського Союзу, пише УНН.

Цитата 

"Сьогоднішній ракетний удар свідчить про те, що або керівництво рф, президент рутін не контролює свою армію, абсолютно не контролює свої збройні сили, включно з найманцями "вагнера", тому що вони б'ють ракетами по лідерах інших держав, які, до речі, після нас вирішили поїхати в державу... або ця людина неадекватна", - сказав Зеленський. 

"Мені здається, що людина неадекватна, тому що людина не готова бачити мир, людина хоче стерти та зруйнувати повністю державу Україна, і якщо такі наміри в людини, то для мене багато запитань - яке спілкування, який діалог (можливий - ІФ-У) із цією людиною", - додав президент.

Деталі 

Зеленський також зазначив, що "деякі мої колеги постійно продовжують називати цю війну "кризою" і навіть зараз, публічно, вони продовжують це робити. Це не криза і це не загроза, це війна, наслідки якої - велика кількість криз".

Крім зернової кризи, сказав президент, "у нас іще вкрадені тисячі дітей, немає питної води, є масові поховання".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент ПАР планує обговорити з путіним статут ООН та важливість безпеки для всіх країн світу

"Ми в різних ситуаціях перебуваємо і тому спілкуватися важливо, щоб дивитися на цю кризу як на війну, як на великі страждання для нас і великі втрати", - сказав Зеленський.

За його словами, "така сама була історія, приблизно після 2014 року, вже була історія із замороженим конфліктом до прямого діалогу з президентом путіним, який потім просто витрачав цей час на зростання могутності своєї держави".

"І я сказав відверто, ми не дамо цього шансу вдруге", - заявив Зеленський.

Нагадаємо 

Окупанти завдали удару по Києву та області. Унаслідок чого 7 людей постраждало. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У бєлгороді палало: виникла пожежа у багатоповерхівці

     • 1568212 переглядiв

    Maxar показали свіжі супутникові знімки Каховської ГЕС

     • 1282455 переглядiв