ukenru
zbirav-dani-dlya-obstriliv-pivdnya-odeschini-zatrimano-rosiyskogo-agenta

Збирав дані для обстрілів півдня Одещини: затримано російського агента

 • 79954 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Служба безпеки України затримала співробітника медзакладу, який працював на спецслужби росії і збирав розвіддані для ракетних обстрілів півдня Одеської області. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"Служба безпеки України затримала агента спецслужб рф, який збирав розвіддані про місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ і Тероборони, функціонування резервних аеродромів і військових полігонів на півдні Одеської області. (...) За даними слідства, зрадником виявився місцевий мешканець, співробітник одного з державних медичних закладів", – ідеться у повідомленні.

Деталі

У своїх "доповідях" агент:

▪️ надавав точні координати об’єктів оборони на карті;

▪️ детально описував стан об’єкту, матеріал, з якого збудований, призначення та використання військовими, прилеглу територію;

▪️ інформував про чисельність особового складу та військової техніки на об’єктах та про їх переміщення;

▪️ вказував кількість облаштованих укріплень.

Окупанти у подальшому використовували цю інформацію для планування "роботи" диверсійних груп, масованих і прицільних ракетних обстрілів.

За даними СБУ, зрадником виявився місцевий житель, співробітник одного з державних медичних закладів. Як зазначили, він не приховував своїх проросійських поглядів, відверто висловлюючись у закритих Телеграм-каналах, які курують російські спецслужби.

Пропозицію щодо співпраці з окупантами чоловік отримав після його ініціативного контакту через месенджер власного телефону з представниками спецслужб країни-агресора. Зібрані відомості зловмисник передавав через закриті канали зв’язку.

Наразі слідчі СБУ повідомили агенту про підозру. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Війна