zavtra-speka-pide-na-spad-u-bilshosti-rehioniv-ochikuietsia-shtormovyi-viter-ta-doshchi

Завтра спека піде на спад: у більшості регіонів очікується штормовий вітер та дощі

 • 18384 переглядiв

29 липня Україну перетне холодний атмосферний фронт, який принесе дощі та грози в деякі регіони. Очікується сильний північно-західний вітер зі штормовими поривами до 15-20 м/с, температура повітря знизиться.

Україну перетинає атмосферний фронт, який принесе у деякі регіони дощі з грозами, тож 29 липня очікується сильний вітер зі штормовими поривами. Про це розповіла синоптикиня Наталка Діденко, передає УНН.

Деталі 

За її словами, завтра трохи подощить на півночі, північному сході, на Вінниччині, Черкащині, Полтавщині, проте в понеділок вдень - переважно сухо.

Також надвечір 29 липня очікуються локальні дощі на крайній півночі України, на Луганщині та в Приазов'ї.

Важлива синоптична деталь!29-го липня в більшості областей України внаслідок проходження атмосферного фронту передбачається сильний північно-західний вітер, до штормових поривів 15-20 метрів за секунду

 - розповіла Діденко. 

Вона підкреслила, що новий атмосферний фронт - холодний, тому в його тилу пошириться прохолодніше повітря.

Отже, завтра в багатьох областях України спека впаде, очікується в західних областях +20+25 градусів, на півночі, у центральних областях та на Харківщині +24+29 градусів.

У південній частині та на південному сході ще побуде завтра сильна спека до +30+35 градусів (окрім Одещини, там +28+30 градусів), проте у вівторок навіть в цих регіонах температура повітря знизиться до +27+29 градусів.

Синопткиня попередила, що в  Києві в понеділок передбачається - увага - сильний північно-західний вітер, до штормових поривів 15-20 метрів за секунду!

Дощ з грозою ймовірний найближчої ночі та завтра вранці, вдень - без опадів.Повітря у столиці 29-го липня очікується значно свіжішим, очікується +25, +25 градусів

- підсумувала Наталка Діденко.

Нагадаємо

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш закликав світ терміново переглянути кліматичні стратегії через рекордну спеку. Він наголосив на необхідності відмови від викопного палива та посилення боротьби з нерівністю.

Популярні

Новини по темі