ukenru
zasidannya-komitetu-vr-z-protidiyi-koruptsiyi-skasuvali-z-nevidomikh-prichin

Засідання комітету ВР з протидії корупції скасували з невідомих причин

 • 11832 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Засідання парламентського Комітету з питань запобігання та протидії корупції перенесено з невідомих причин. Про це в кулуарах парламенту заявив народний депутат України, секретар комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Дмитро Добродомов, передає кореспондент УНН.

"Сьогодні мало відбутися засідання комітету, яке ми перенесли з минулого тижня на цей, щоб провести два 19 і 21 грудня, але з невідомих причин його скасували", - повідомив Д.Добродомов.

Він уточнив, що на цьому засіданні депутати повинні були оголосити початок конкурсного відбору на посаду аудитора НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада не змогла призначити свого аудитора НАБУ

"Я за відкритий конкурс, але досі не завершені попередні конкурси, коли Верховній Раді було запропоновано чотири кандидатури, проголосовані на комітеті, а безпосередньо в парламенті тільки одна. Далі, згідно з регламентом, депутати повинні розглянути три кандидатури, які залишились. Якщо вони не пройдуть, то знову потрібно оголошувати конкурс. А тепер, обходячи цю процедуру, ми ставимо питання щодо легітимності аудитора. Очевидно розуміючи, що зробити це не вийде, сьогодні і була взята подібна пауза в засіданні комітету. Тобто для того, щоб зрозуміти, як діяти далі", - резюмував Д.Добродомов.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила постанову про відкликання Єгора Соболєва з посади голови парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції (№7368). За це рішення проголосували 256 народних депутатів з 378, зареєстрованих в сесійній залі.

Українські Національні Новини

Політика