ukenru
yevropeyska-rada-ostatochno-zatverdila-18-mlrd-yevro-na-2023-rik-dlya-ukrayini

Європейська Рада остаточно затвердила 18 млрд євро на 2023 рік для України

 • 705351 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. Глави держав та урядів країн ЄС остаточно затвердили рішення про виділення для України макрофінансової допомоги (МФД+) на 2023 рік в обсязі 18 млрд євро. Про це заявила Президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, передає УНН.

Цитата

“Ми будемо продовжувати підтримувати Україну так довго, як це буде необхідним. Європейський Союз у цьому році підтримав Україну фінансово, з виділенням 19,7 мільярда євро, і, завдяки Чеському головуванню ЄС, наша пропозиція щодо додаткового виділення 18 мільярдів євро у 2023 році була схвалена сьогодні. ЄС перебуває на передовому фронті у підтримці своїх сусідів, як це має бути, і так буде й надалі”, — зазначила вона.

Нагадаємо

Європейському Союзу вдалося 12 грудня домовитися про 18 мільярдів євро фінансової допомоги для України на 2023 рік, по 1,5 мільярда євро щомісяця.

Про нього вдалося домовитися, коли Угорщина отримала від країн ЄС зниження суми, що підпадає під заморожування фінансування Будапешта, в обмін на зняття вето з ключових питань, включаючи пакет допомоги Україні на 18 мільярдів євро.

Європейський парламент погодив кредит Україні від ЄС на 18 мільярдів євро на 2023 рік.

Втім, 14 грудня Польща затримала офіційне ухвалення ЄС мінімального корпоративного податку для великих компаній і, як наслідок, заблокувала цілий пакет інших угод, включаючи фінансування України у 2023 році.

Варшава пояснила, що хоче певні зміни у податковій угоді, а також розірвати політичний зв'язок у пакеті з підтримуваною нею допомогою Україні.

Українські Національні Новини

Політика