ukenru
yevrokomisiya-12-krayin-yes-povnistyu-abo-chastkovo-vidklyucheno-vid-rosiyskogo-gazu

Єврокомісія: 12 країн ЄС повністю або частково відключено від російського газу

 • 112937 переглядiв

КИЇВ. 24 червня. УНН. Перебої з російським газом тією чи іншою мірою на сьогодні зазнають 12 країн-членів Євросоюзу. Про це заявила на брифінгу у п'ятницю за підсумками саміту ЄС голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми спостерігаємо картину не лише за останній тиждень та місяць, а й за весь минулий рік. Коли ви дивитеся на заповнення чи, краще сказати, незаповнення сховищ Газпромом. Тому що минулого року було досягнуто 10-річного мінімуму із незаповнення газових сховищ. І, звичайно, треба говорити, що на сьогодні 12 країн-членів ЄС або повністю відрізані від російського газу, або частково», - заявила глава ЄК.

Деталі

Вона додала, що Євросоюз зараз у плані енергетики «сподівається на краще і готується до гіршого».

Додамо

Напередодні Верховний представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки заявив, що росія поступово знижує постачання газу до Європи - до деяких країн майже на 100%, в інші на 10-15%.

«Я не думаю, що вони вимкнуть газ за одну ніч. Тим більше, що влітку газ не є стратегічною зброєю. Але зима може бути складною, і ми повинні бути готові в Європі до будь-якого виду використання газу як зброї», - попередив топ-дипломат.

Українські Національні Новини

Новини Світу