ukenru
vzhe-vidtochuiut-navychky-na-f-16-yevlash-rozpoviv-pro-navchannia-pilotiv-v-danii-ta-ssha

"Вже відточують навички на F-16": Євлаш розповів про навчання пілотів в Данії та США

 • 24006 переглядiв

Кілька груп українських пілотів проходять підготовку в різних країнах для польотів на винищувачах F-16. Дві передові групи в Данії та США вже відточують свої навички на літаках F-16.

Декілька груп українських пілотів проходять навчання в різних країнах для керування винищувачами F-16. Дві передові групи, які знаходяться в Данії та США вже відточують свої навички на літаках F-16. Про це повідомив речник командування Повітряних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, передає УНН.

На запитання, на якому етапі навчання пілотів на F-16, Євлаш відповів:

"У нас декілька груп проходять навчання в різних країнах. Зараз у нас дві передові групи знаходяться в Данії та США. Там вони безпосередньо вже відточують свої навички на літаках F-16. Також ще одна група продовжує своє навчання, перемістилася з Великої Британії у Францію, де вони вже літають, освоюють легкомоторні літаки".

Також за його словами, одна група проходить навчання наземної підготовки в Англії, вивчає мову.

Окрім того, Євлаш повідомив, що триває підготовка технічного персоналу, щоб надалі ці фахівці вже навчали своїх колег в Україні.

Доповнення

В Україні проходить підготовка і адаптація аеродромів до прийому F-16.

The New York Times повідомляв, що до літа цього року 12 українських пілотів будуть готові літати на винищувачах F-16 після 10 місяців навчання в Данії, Великій Британії та США. Але до моменту повернення пілотів в Україну буде доставлено лише шість F-16 із приблизно 45 винищувачів.

Нідерланди планують підготувати для України шість додаткових винищувачів F-16. Таким чином країна передать 24 літаки F-16. Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен висловила сподівання, що Україна зможе отримати данські винищувачі F-16 ще до літа.