vorozhi-kanaly-poshyriuiut-falshyvyi-dokument-pro-nibyto-evakuatsiiu-kerivnytstva-kharkivskoi-oblasti-tsentr-protydii-dezinformatsii

Ворожі канали поширюють фальшивий документ про нібито евакуацію керівництва Харківської області - Центр протидії дезінформації

 • 37061 переглядiв

Проросійськими каналами поширюється фейк про нібито відданий наказ евакуювати чиновників з певних населених пунктів Харківської області, щоб посіяти паніку і дестабілізувати ситуацію.

У проросійських пабліках поширюється фейковий документ про нібито наказ голови Харківської ОВА провести евакуацію керівників окремих населених пунктів області. Про це УНН пише з посиланням на Центр протидії дезінформації.

Деталі

Повідомляється, що ворожі TG-канали поширюють фото нібито наказу голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова щодо проведення евакуації керівництва окремих населених пунктів Харківської області. Верифікувавши інформацію в Харківській ОВА, Центр протидії дезінформації повідомив, що наказ є фейковим. Окрім того, в адміністрації зауважили, що за номером 121 В (який вказано у фейковому документі) в ОВА вже існує інше розпорядження.

Водночас оформлення так званого наказу та вживання в тексті документа виразів "наказуємо" та "поголовний список" не відповідає вимогам ділового мовлення. 

Цей та інші подібні фейки рашисти поширюють з метою сіяння панічних настроїв з-поміж населення та дестабілізації ситуації в регіоні

- йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

Харківська обласна військова адміністрація попередила про поширення невідомими особами неправдивої інформації від імені Харківської ОВА щодо зборів для Збройних Сил України і заявила, що жодних таких документів не розсилала.

Пропагандисти рф поширюють дезінформацію про підготовку в Україні мобілізації жінок - ЦПД03.06.24, 15:34

Анастасія Рябоконь

Війна

Популярні

Новини по темі

Україна має повне право бути членом НАТО – МЗС Естонії

 • 22512 переглядiв