voroh-u-krymu-posyliuie-taktyku-prykryttia-svoikh-uhrupovan-tsyvilnymy-sprotyv-rozkryv-detali

Ворог у Криму посилює тактику прикриття своїх угруповань цивільними: Спротив розкрив деталі

 • 28231 переглядiв

російські окупанти цілеспрямовано розміщують військові об'єкти поблизу цивільних районів в окупованому Криму та на інших територіях України, щоб використовувати цивільне населення в якості живого щита.

Окупанти цілеспрямовано йдуть на розміщення військових об’єктів біля цивільних районів щоб стримати українські удари, передає УНН із посиланням на Центрі національного спротиву.

Через часті і дуже результативні дії Сил оборони України у тимчасово окупованому Криму ворог йде на цинічні злочини. Зрештою для  російських окупантів це звична практика. Йдеться про цілеспрямоване розміщення військових об’єктів біля цивільних районів щоб стримати українські удари 

- йдеться у повідомленні.

У Центрі наголошують, що російська сторона систематично порушує правила міжнародного гуманітарного права, які свідчать, що "військове командування має уникати розміщення військових об’єктів у густонаселених районах або поблизу них". Але прикриття мирним населенням – це про росію.

Окупанти готуються до вивозу музейних цінностей з ТОТ Криму – ЦНС15.06.24, 02:05

"російські війська розміщують військову техніку в цивільних районах анексованого Криму з моменту початку повномасштабного вторгнення в Україну. Така практика поширюється на усі тимчасово окуповані території України. Зокрема розташування своїх військових у школах, лікарнях та інших громадських закладах", - зазначено у повідомленні.

Популярні

Новини по темі

Україна розпочала переговори про вступ до ЄС - Зеленський

 • 23405 переглядiв