ukenru
vnochi-mozhna-bude-pobachiti-pik-meteornogo-doschu-drakonidi

Вночі можна буде побачити пік метеорного дощу Драконіди

 • 54834 переглядiв

КИЇВ. 8 жовтня. УНН. В ніч з 8 на 9 жовтня в північній півкулі можна спостерігати пік метеорного потоку Драконіди. Про це повідомляє Space.com, передає УНН.

"Щорічний метеорний потік Драконіда припадає на 8 жовтня, у свій пік, як правило, утворюється лише кілька метеорів на годину. Проте цього року їхня кількість може досягти 40-50 на годину, однак їх "вимиє" місяць (у цей період Місяць буде практично повним, що може значно погіршити видимість потоку навіть за відсутності хмар на небі)", - йдеться у повідомленні.

На ресурсі повідомляється, що цей метеорний потік з'являється щороку, коли в жовтні Земля проходить крізь шлейф частинок комети Джакобини-Ціннера. У порівнянні з іншими метеорними потоками Драконіди повільніші. На небі можна встигнути помітити, плавний рух метеорів, які спалахують помаранчевим або жовтим світлом.

Більшість метеорних потоків найкраще спостерігати у ранкові години, але щоб досягти максимального досвіду зі спогляданням Драконід експерти рекомендують починати спостерігати з вечора - як тільки потемніє.

Так як метеорний дощ має відбутися на північній півкулі, українці також мають можливість побачити це явище.

Раніше УНН повідомляв, що NASA вдалося сфотографувати, як чорна діра розриває зірку.

Українські Національні Новини

УНН Lite