ukenru
vnaslidok-boyiv-v-stolitsi-yemenu-zaginulo-desyatki-tsivilnikh-oon

Внаслідок боїв в столиці Ємену загинуло десятки цивільних - ООН

 • 10313 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. У столиці Ємену Сані в результаті бойових дій десятки цивільних людей загинули, сотні поранені. Про це повідомляє Центр новин ООН з посиланням на заяву Гуманітарного координатора ООН в Ємені Джеймі МакГолдріка, передає УНН.

"Десятки мирних жителів загинули і сотні отримали поранення в результаті активних бойових дій в єменському місті Сані. Міські вулиці перетворилися на поле бою, а люди опинилися замкнутими у своїх будинках без води, продовольства і палива", - йдеться в повідомленні.

МакГолдрік закликав усі сторони конфлікту в Ємені оголосити гуманітарну паузу у вівторок, 5 грудня, з 10 ранку до 4 дня, щоб місцеві жителі могли залишити свої будинки. Нині, за його словами, навіть машини швидкої допомоги не можуть дістатися до тих, кому необхідна медична допомога.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ємені кількість хворих холерою перевищила 700 тис. людей

У своїй заяві представник ООН нагадав сторонам, що навмисні акти насильства проти цивільного населення, включаючи медперсонал і гуманітарних співробітників, є порушенням міжнародного права і можуть становити військовий злочин.

Тим часом, проблемами порушень в Ємені, відповідно до рішення Ради ООН з прав людини, займатиметься спеціально створена група впливових експертів. Про це сьогодні оголосили в Управлінні ООН з прав людини.

"Смерть, руйнування і відчай - у таких умовах народ Ємену живе вже три роки, - заявив Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн. - Дуже важливо притягнути до відповідальності тих, хто винен у цих порушеннях і зловживаннях".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саудівська Аравія перехопила ракету з Ємену

До групи увійшли три експерти: Камел Джендубі з Тунісу, Чарльз Герравей з Великої Британії і Мелісса Парке з Австралії.

Згідно з резолюцією Ради ООН з прав людини від 29 вересня 2017 року, експерти повинні відслідковувати порушення, вивчати повідомлення, що надходять, виявляти випадки порушення міжнародного права і у разі можливості встановлювати винних.

Нагадаємо, Сана і Аль-Байда приєдналися до списку міст Ємену без чистої води через відсутність палива для насосних станцій, після блокади, введеної двома тижнями назад коаліцією під керівництвом Саудівської Аравії.

Українські Національні Новини

Новини Світу