ukenru
vlaschenko-zaklikala-vidpraviti-suprun-po-etapu

Влащенко закликала відправити Супрун "по етапу"

 • 38725 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Журналіст і телеведуча Наталя Влащенко закликала нинішню владу і народних депутатів припинити другий етап медичної реформи, яка стартувала з 1 квітня, і відправити її автора, колишнього міністра охорони здоров'я Уляну Супрун "по етапу". Відповідне відеозвернення Влащенко розмістила на своєму Youtube-каналі, передає кореспондент УНН.

"З 1 квітня стартував так званий другий етап "реформи Супрун". Про це йде багато суперечок, багато криків ... Я не буду питати, чому Супрун досі не ходить на допити ДБР, тому що ми всі бачили висновки Рахункової палати, я не буду питати, чому людина з іноземним паспортом займається тут якимись то реформами ... Вона говорила, що у нас дуже багато лікарень, багато ліжок, не вигідно, не заробляє грошей. Мета реформ була дуже проста - вона хотіла довести до банкрутства державні клініки, довести їх до повного ніщо, привести приватні корпорації та віддати в приватні руки", - вважає Влащенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медреформа в Україні: НСЗУ уклала договори з 1,5 тис. закладів

І, на думку, телеведучої, зараз прийшла пандемія, і виявилося, що у нас мало койко-місць, мало лікарень, мало лікарів і у нас абсолютно немає профільних лікарів-інфекціоністів, епідеміологів, а все тому "що Супрун закінчила руйнування епідеміологічної служби, вона її просто скасувала".

Влащенко вважає, що реформа просто неефективна, а приклад медичного підходу потрібно брати з Білорусі.

"Думайте, і до наших депутатів звертаюся, можливо, нам потрібно в терміновому порядку призупинити (другий етап медреформи - ред.), і, не можливо, а точно. Пройде пандемія, і ми сядемо і вирішимо, а яку реформу ми дійсно хочемо робити, але не з Супрун, а з людями, які проявили себе під час карантину ... Посадіть професіоналів, залиште в спокої цю санітарку. Не хочете надягати наручники, відправте її додому по етапу", - зазначила телеведуча.

Нагадаємо, що раніше в Раді зареєстрували законопроект про відстрочку другого етапу медреформи.

Українські Національні Новини

Суспільство