vitseprezydentka-ssha-na-zustrichi-iz-zelenskym-maibutnie-ukrainy-nash-stratehichnyi-interes

Віцепрезидентка США на зустрічі із Зеленським: "Майбутнє України - наш стратегічний інтерес"

 • 34999 переглядiв

Підтримка України є стратегічним інтересом для США, а не милістю. З того часу, як президент США Джо Байден підписав закон про виділення Україні допомоги на понад 60 мільярдів доларів, Сполучені Штати почали  "дуже швидко постачати зброю для України і це вже мало значний вплив на фронті".  Про це заявила віцепрезидентка США Камала Гарріс під зустрічі із Президентом України Володимиром Зеленським, передає УНН.  

Підтримка президента Байдена є непохитною Це не милість з нашого боку. Тому що майбутнє України - це наш  стратегічний  інтерес… це наш інтерес, щоб міжнародні норми такі як територіальна цілісність і незалежність були підтримані

- заявила Гарріс.

Вона нагадала, що президент США підписав закон про виділення Україні допомоги на понад 60 мільярдів доларів. "З того часу ми почали  дуже швидко постачати зброю для України і це вже мало значний вплив на полі бою", - розповіла віцепрезидентка США. 

Своєю чергою Зеленський розповів, що він із Гарріс обговорили надходження озброєнь з оголошених США оборонних пакетів, виконання домовленостей, досягнутих із президентом Байденом в Італії щодо додаткових систем ППО "Петріот", а також ситуацію на фронті.

Крім того, Президент України подякував США за виділення понад 1,5 млрд доларів для потреб нашої держави.

Популярні

Новини по темі

Президент Аргентини таки прибув на Саміт миру

 • 23515 переглядiв

Світло буде: завтра графіки відключень не прогнозуються

 • 17785 переглядiв

Саміт миру: хто із лідерів вже прибув

 • 25234 переглядiв