visokopostavleniy-general-ssha-zustrivsya-z-papoyu-frantsiskom-zokrema-govorili-pro-viynu-v-ukrayini

Високопоставлений генерал США зустрівся з Папою Франциском: зокрема говорили про війну в Україні

 • 697364 переглядiв

КИЇВ. 22 серпня. УНН. Високопоставлений військовий офіцер США генерал Марк Міллі зустрівся з Папою Франциском у Ватикані в понеділок. Обговорили зокрема і війну в Україні. Про це пише УНН з посиланням на AFP.

Цитата 

Папа Римський «очевидно дуже стурбований сотнями тисяч людей, які були вбиті та поранені, а також жертвами невинного цивільного населення», – сказав Міллі журналістам на борту військового літака США.

«Йому дуже цікаво почути мою думку про воєнний стан і перебіг війни, і про людську трагедію, яка розгортається в Україні», – сказав генерал.

Доповнення 

Видання зазначає, що Міллі – голова Об’єднаного комітету начальників штабів США – відіграє центральну роль у зусиллях щодо надання Україні допомоги, включаючи військове обладнання та навчання для боротьби з російськими військами, які вторглися в лютому 2022 року.

Генерал також додав, що вони з аргентинським понтифіком також обговорювали інші питання, в тому числі «багато говорили про Африку».

«Глибина знань 86-річного Папи про події у світі вражає», — сказав Міллі. «Просто бути там, мати можливість поговорити з ним про актуальні проблеми... було справжнім привілеєм».

Нагадаємо

Під час традиційної зустрічі з паломниками у неділю Папа Франциск згадав про Україну, закликавши молитися за неї. 

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Запоріжжі пролунали вибухи - ЗМІ

     • 3700588 переглядiв

    Швейцарія розслідує спробу продажу танків для України - Bloomberg

     • 2285375 переглядiв

    Сьогодні в Україні День пам’яті загиблих правоохоронців

     • 684095 переглядiв