ukenru
vidsogodni-rosiyani-ne-zmozhut-potrapiti-v-estoniyu-za-shengenskimi-vizami

Відсьогодні росіяни не зможуть потрапити до Естонії з шенгенськими візами

 • 128462 переглядiв

КИЇВ. 18 серпня. УНН. Відсьогодні Естонія не пускатиме громадян рф із шенгенськими візами, які видала раніше. Про це повідомляє УНН із посиланням на Delfi.

Цитата

"Уряд Естонії затвердив санкцію, яка обмежує видачу естонських віз громадянам росії і забороняє в'їзд росіянам, які мають видану Естонією візу і для яких метою відвідування країни є туризм, підприємництво, спорт чи культура", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Тепер в'їхати до Естонії зможуть росіяни, які:

• мають візу від іншої країни-учасниці Шенгенської угоди;

• відвідують близького родича, який є громадянином або резидентом Естонії;

• займаються міжнародними вантажними та пасажирськими перевезеннями;

• є дипломати або родичами дипломатів.

Нагадаємо

Раніше прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала європейські країни припинити видавати туристичні візи громадянам росії.

Литва, Латвія, Фінляндія та Чехія також обмежили видачу віз росіянам і закликають Євросоюз повністю заборонити громадянам росії відвідувати Європу.

Однак Єврокомісія та Німеччина поки проти повної заборони віз росіянам. В Єврокомісії пояснювали, що такий крок не дають змогу зробити правила ЄС. Водночас кілька європейських держав, зокрема Чехія, яка нині головує в Раді ЄС, ініціюють розгляд цього питання на неформальній зустрічі міністрів закордонних справ Євросоюзу 31 серпня.

Українські Національні Новини

Новини Світу