ukenru
veduchiy-opozitsiynogo-kanalu-dozhd-zayaviv-scho-dopomig-z-osnaschennyam-armiyi-rf-mediakholding-planuyut-vizhenuti-z-latviyi

Російському опозиційному телеканалу "Дождь" можуть заборонити працювати у Латвії

 • 1076470 переглядiв

КИЇВ. 2 грудня. УНН. Телеканал "Дождь", який позиціонує себе як опозиційний до влади рф, потрапив у скандал. Під час ефіру телеведучий заявив про допомогу російським військовим, які зараз воюють на території України. Про це повідомляє УНН з посиланням на Delfi.

Деталі

Приводом стала фраза телеведучого Олексія Коростельова.

Напередодні, закликаючи глядачів писати про порушення при мобілізації та військових злочинах, він сказав в ефірі "Дождя": "Ми сподіваємося, що багатьом військовослужбовцям, у тому числі, ми змогли допомогти, наприклад, з оснащенням і просто елементарними зручностями на фронті".

Телеканал уже оголосив про звільнення ведучого.

"Ми виступаємо проти війни росії в Україні. Ми вважаємо її злочинною та підлою, а мобілізацію злочинною та безглуздою. В ефірі неприпустимі формулювання, які можуть зародити сумніви в нашій позиції", - йдеться у заяві "Дождя".

Крім того, стало відомо про те, що "Дождь" оштрафований владою Латвії на 10 тисяч євро за зображення Криму у складі росії та найменування російських військ "нашою армією". Це правопорушення стало другим для телеканалу за останні місяці. За три суттєві порушення "Дождю" можуть анулювати ліцензію на мовлення.

Українські Національні Новини

Новини Світу