vede-holosovyi-dialoh-yak-zhyva-liudyna-openai-predstavyla-chatgpt-4o

Веде голосовий діалог як жива людина: OpenAI представила ChatGPT-4o

 • 27615 переглядiв

OpenAI представляє ChatGPT-4o, нову мовну модель, яка може вести голосові розмови в режимі реального часу із середнім часом відгуку 320 мілісекунд, подібно до живої людини.

OpenAI представила нову мовну модель ChatGPT-4o, яка працює з аудіо, зображенням та текстами в режимі реального часу. Про це компанія оголосила у своєму блозі, передає УНН.

Деталі

До GPT-4o голосові розмови з ChatGPT відбувалися із середньою затримкою 2,8 секунди (GPT-3,5) і 5,4 секунди (GPT-4). Нова модель покращила ці показники в середньому до 320 мілісекунд, що відповідає реакції живої людини.

У OpenAI сподіваються, що цей продукт стане кроком до більш природної взаємодії між користувачем та комп’ютером. Також GPT-4o може виступати як швидкий голосовий перекладач між співрозмовниками, що говорять різними мовами.

Доповнення

Голосовий режим працює завдяки синергії трьох окремих моделей: одна проста модель транскрибує аудіо в текст, GPT-3.5 або GPT-4 приймає текст і виводить текст, а третя проста модель перетворює цей текст знову на аудіо. Крім того, порівняно з наявними мовними моделями, GPT-4o краще сприймає зображення та аудіо.

Нова технологія запроваджуватиметься поступово протягом наступних тижнів. Окремо компанія презентує застосунок для ПК з новими можливостями.

На відміну від GPT-4 Turbo, цей продукт вирішили зробити безплатним, але платні користувачі матимуть доступ до більшої кількості функцій.

OpenAI готує пошуковий продукт, кидаючи виклик Google09.05.24, 19:16

Лілія Подоляк

Технології

Популярні

Новини по темі

Веде голосовий діалог як жива людина: OpenAI представила ChatGPT-4o

 • 27615 переглядiв

DeepState оновив мапу бойових дій

 • 106905 переглядiв

Блінкен має намір відвідати Україну – Politico

 • 101773 переглядiв

Іран та Індія уклали 10-річну портову угоду

 • 31440 переглядiв

ДСНС: з Харківщини вже евакуйовано понад 6700 жителів

 • 24708 переглядiв

У Росії затримали ще одного посадовця Міноборони

 • 27919 переглядiв