varvarska-zhorstokist-rosiiskykh-okupantiv-lubinets-vidreahuvav-na-obezgholovlennia-ukrainskoho-voina-i-zaklykav-partneriv-do-rishuchykh-dii

Варварська жорстокість російських окупантів: Лубінець відреагував на обезголовлення українського воїна і закликав партнерів до рішучих дій

 • 26103 переглядiв

Омбудсмен України Дмитро Лубінець різко відреагував на інформацію про обезголовлення окупантами українського військового і закликав партнерів діяти рішуче, аби рф понесла покарання, передає УНН.

"Варварська жорстокість російських окупантів: на Донеччині росіяни обезголовили українського військового. Цей факт зафіксували українські військові під час аеророзвідки. Відомо, що керівники одного з підрозділів армії РФ віддали наказ вбивати українських захисників з надзвичайним садизмом, замість того, щоб брати їх у полон", - зазначив Лубінець.

За словами омбудсмена, це свідома і цілеспрямована політика агресора. Такі звірства відбуваються постійно — нелюдське ставлення до полонених, страти для залякування.

"Це не просто порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими, це намагання зламати всю архітектуру світового порядку. росія випробовує світ на міцність, дивлячись наскільки далеко їй дозволять зайти у своїй кровожерливості. Закликаю наших партнерів діяти рішуче, аби РФ понесла покарання!" - резюмував Лубінець.

Нагадаємо

У Донецькій області під час проведення аеророзвідки Сили оборони знайшли пошкоджений броньований автомобіль українських військових, на якому знаходилася відрізана голова українського захисника. Розпочато досудове розслідування. 

Обезголовлення росіянами українського захисника: в Офісі Генпрокурора розповіли нові жахливі деталі18.06.24, 16:42

Антоніна Туманова

Війна

Популярні

Новини по темі

Таїланд визнає одностатеві шлюби

 • 19150 переглядiв

В Україні завтра весь день діятимуть графіки відключень

 • 25127 переглядiв

Агентство відновлення тимчасово очолить Роман Комендант

 • 27214 переглядiв