ukenru
v-yes-zanepokoyeni-vtratoyu-doviri-do-sap-v-ukrayini

В ЄС занепокоєні втратою довіри до САП в Україні

 • 16167 переглядiв

КИЇВ. 9 листопада. УНН. У Євросоюзі занепокоєні втратою довіри до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури в Україні. Про це під час прес-конференції в Києві сказав Єврокомісар Йоханнес Ган, передає кореспондент УНН.

“Я дуже занепокоєний втратою довіри до Спеціалізованого антикорупційного прокурора (Назара Холодницького — ред.), якого звинуватили в серйозних порушеннях правил етики, але він все ще залишається в офісі. Я настійно раджу українській владі прийняти необхідні міри, щоб відновити довіру”, — наголосив єврокомісар.

Додамо, в Україні з візитом перебуває єврокомісар Йоганнес Ган, який має на меті обговорити з українськими лідерами прогрес у реформах.

Як повідомляв УНН, у березні у ЗМІ з'явилася інформація, що в кабінеті керівника САП Назара Холодницького знайшли "прослушку" - апарат, який нібито був прикріплений до акваріума біля столу антикорупційного прокурора. У медіа були повідомлення, що "прослуховування" нібито могли встановити співробітники НАБУ за згодою Генпрокурора.

Пізніше Генпрокурор Луценко заявив, що ГПУ і НАБУ дійсно проводять слідчі дії щодо Холодницького.

Нагадаємо, 19 вересня у Києві біля лікарні “Охмадит” сталася сутичка між спецпризначенцями НАБУ та співробітниками САП

Нагадаємо, 23 вересня Національне антикорупційне бюро повідомило, що розпочало службове розслідування щодо протистояння із САП.

Українські Національні Новини

Політика