v-yes-na-tli-superechok-obhovoriuiut-sanktsii-proty-rosii-politico

В ЄС, на тлі суперечок, обговорюють санкції проти росії - Politico

 • 17104 переглядiв

Держави-члени ЄС ведуть складні переговори щодо нового пакету санкцій проти росії та білорусі, у зв'язку з чим виникають суперечки з приводу можливого включення в санкції російського експорту скрапленого природного газу.

Дипломати країн-членів ЄС продовжують обговорення запланованих санкцій проти рф і білорусі. На сьогоднішній день пакет знаходиться на попередній стадії і поки що викликає суперечки. Про це повідомляє Politico, передає УНН.

деталі

Дипломати країн-членів знову обговорюють плановані санкції проти Росії (і Білорусії). Новий пакет санкцій обговорюється в суперечках, переговори за даними Politico проходять непросто.

Каменем спотикання виступає СПГ. Реекспорт російського скрапленого природного газу є частиною пропозиції, проте такі країни, як Угорщина, його блокують.

Це велике і дуже делікатне питання

- сказав POLITICO консультант з Брюсселя, який говорив на умовах анонімності.

Важко прийти до єдиної думки щодо гелію. Газ імпортується лише в невеликих кількостях; прецедентів застосування превентивних санкцій не існує, - акцентує видання.

Країни, які виявляють великий інтерес до СПГ-індустрії, стверджують, що задали "додаткові технічні питання". До них відносяться Іспанія та Бельгія. Інші країни закликають до "оцінки впливу".

Ми вітаємо цю пропозицію. Ми все ще обговорюємо та задаємо питання про можливі наслідки - це абсолютно нормально 

- сказав POLITICO другий дипломат ЄС про спільний пакет.

Після переговорів, запланованих на сьогодні ввечері, "буде зрозуміло, що в цьому насправді і де червоні лінії. Тому що остання дискусія все ще була дуже не вирішальною", сказав дипломат ЄС.

нагадаємо

Група Єрмака-Макфола: рф не знаходить альтернативних постачальників багатьох важливих для війни імпортних товарів. Санкції треба посилювати

Ігор Тележніков

Економіка

    Популярні

    З початку доби відбулося 128 бойових зіткнень - Генштаб

     • 54983 переглядiв

    Українська ІТ-Армія провела масштабну операцію

     • 46122 переглядiв

    Новини по темі