ukenru
v-ukrayini-na-24-zbilshilasya-kilkist-lyudey-yaki-otrimuyut-zarplatu-bilshe-10-tis-grn

В Україні на 24% збільшилася кількість людей, які отримують зарплату більше 10 тис. грн

 • 19322 переглядiв

КИЇВ. 7 листопада. УНН. В Україні з початку року на 24,3% збільшилася кількість людей, які отримують зарплату більше ніж 10 тис. грн. Такі дані сьогодні були наведені під час зустрічі Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з лідерами профспілкових об’єднань, передає УНН з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

"Ще у грудні минулого року питома вага людей, яким було нараховано зарплати менше 3200 грн, становила понад 40%, нині це тільки 20%. В абсолютних цифрах понад 2 млн людей отримують нині підвищену зарплату. З початку року на 24,3% збільшилася кількість людей, які отримують зарплати більше 10 тис. грн", - йдеться у повідомленні прес-служби уряду.

У повідомленні також зазначається, що більш ніж на третину в середньому збільшилися зарплати лікарів та працівників освіти та науки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кабміні заявили, що "осучаснення" пенсій надалі відбуватиметься автоматично

Крім того, як відзначили у уряді, після ухвалених у жовтні рішень щодо пенсійної реформи в Україні на третину скоротилася кількість пенсіонерів, які отримують пенсії менше 2 тис. грн, натомість втричі (3,3 раза) зросла кількість пенсіонерів, які отримують пенсії розміром від 5 до 10 тис. грн.

Українські Національні Новини

Політика