ukenru
v-ukrayini-mozhe-zyavitisya-svyato-vinoroba

В Україні може з'явитися свято винороба

 • 12299 переглядiв

КИЇВ. 1 серпня. УНН. Асоціація "Укрсадпром" звернулася до Президента України Петра Порошенка з проханням підписати указ про запровадження професійного свята – Дня виноградаря, винороба та садівника. Про це повідомляє прес-служба асоціації, передає УНН.

Свято пропонується відзначати щороку, кожної другої неділі листопада.

"Запровадження професійного свята стане особливою підставою для заохочення працівників підприємств галузі, діячів галузевої науки та освіти, а також дрібних фермерів до відданої та наполегливої праці на користь галузі та України в цілому, стане додатковим стимулом для розвитку місцевих громад по всій країні", - переконані у асоціації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український "Коктебель" отримав світове визнання

Нагадаємо, 25 січня Кабінет міністрів України ухвалив проект рішення про створення професійного свята садівників, виноградарів та виноробів.

Також нагадаємо, що українські вина все активніше експортуються до країн ЄС.

Загалом, як зауважив директор з маркетингу компанії Beverage Trading Company Олексій Безуглий, ринок українського вина дуже перспективний: вітчизняні виробники активно збільшують різноманітність винних напоїв. Водночас за якістю вони не поступаються імпортним, а за ціною є більш доступними українському споживачеві.

Українські Національні Новини

Економіка