v-ukraini-vyprobuvaly-robotyzovanu-tekhniku-dlia-poriatunku-liudei-z-polia-boiu

В Україні випробували роботизовану техніку для порятунку людей з поля бою

 • 17449 переглядiв

Міністерство оборони України спільно з міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та Генштабом ЗСУ протестували роботизоване обладнання українських виробників для медичної евакуації з поля бою.

Міністерство оборони України спільно з міністерством з питань стратегічних галузей промисловості та Генштабом ЗСУ провели демонстраційні випробування роботизованої техніки, призначеної для медичної евакуації з поля бою. Про це УНН повідомляє із посиланням на Міноборони. 

Деталі

У демонстраційних випробуваннях взяли участь дев’ять виробів від сімох українських виробників, включаючи автомобільну техніку і наземні роботизовані платформи.

Захід відбувся із нагоди Всесвітнього дня екстреної медичної допомоги, В ньому взяли участь представники Збройних сил України, командування Медичних сил, військові медики, представники посольств різних країн та журналісти.

Таким заходом хотіли привернути увагу до теми медичної евакуації в зоні бойових дій та заохочення країн-партнерів до прямих контрактів з українськими виробниками в рамках проєкту ZBROYARI: Manufacturing Freedom.

Наразі Міноборони та Мінстратегпром зосереджені на розвитку систем, які можуть замінити людину на фронті. Кошти країн-партнерів для закупівлі роботизованих систем залучаються через проєкт ZBROYARI: Manufacturing Freedom, мета якого — зібрати $10 млрд на виробництво української зброї у 2024 році.

Нам потрібні безпілотні наземні машини для швидкої евакуації та підтримка партнерів для їх впровадження

- підкреслив заступник директора Департаменту охорони здоров'я Міноборони Олександр Данилюк.

Український ОПК отримав перше замовлення від міжнародних партнерів на закупівлю зброї для Сил оборони - Камишін18.04.24, 15:59

Популярні

Новини по темі

Окупанти обстріляли Лиман: щонайменше 8 людей поранені

 • 16828 переглядiв