v-odesi-vidkryvsia-tsentr-rekrutynhu-ukrainskoi-armii

В Одесі відкрився центр рекрутингу української армії

 • 96532 переглядiв

В Одесі відкрився рекрутинговий центр для вступу до лав Збройних сил України, який пропонує консультації та допомогу у виборі посад, що відповідають цивільним навичкам, для чоловіків та жінок віком від 18 до 60 років.

В Одесі на базі центру адмінпослуг запрацював рекрутинговий центр для тих, хто хоче долучитися до лав ЗСУ. Він розташовується у центрі надання адмінпослуг на вулиці Косівська, 2-д. Про це повідомляє Міністерство оборони України, передає УНН.

Які послуги можна отримати в центрі

Отримати послугу центру можуть чоловіки та жінки віком від 18 до 60 років. Зокрема, громадяни можуть отримати консультації з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00, в п’ятницю з 9:00 до 16:45.

Повістки тут не вручають, а персональна інформація в ТЦК не передається - Центр працює за принципом "цивільний – цивільному". Тут можна отримати консультації щодо наявних посад в частинах, допомогу у виборі посади, яка буде відповідати навичкам у цивільному житті, та за бажанням — рекрутуватися в обрану військову частину.

За словами уповноваженого Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексія Бежевця, кожну людину тут супроводжують на всіх етапах – від консультації до підписання контракту.

"Ми знаходимо контакти всіх військових підрозділів по всій країні, контактуємо. Кажемо, що людина цікавиться, які є вакансії, відбувається комунікація. Далі ми людину супроводжуємо, якщо якісь непорозуміння в ТЦК або в навчальному центрі. Для цього включається вся вертикаль, щоб проконтролювати, що людина потрапить дійсно туди, куди вона хоче йти і де її чекають", - розповів він.

Під час офіційного відкриття військові розповіли про наявні зараз посади. Представниця Сил територіальної оборони Тетяна Чороба зазначила, що в південному регіоні існують чотири їхні бригади:

"В них служать переважно добровольці, які раніше не мали військового досвіду й вирішили долучитися до лав Збройних сил України. Найпріоритетнішими посадами наразі є оператори БпЛА та оператори радіоелектронної боротьби. Проте в цих підрозділах знайдуться вакансії на будь-який смак для людей з різним цивільним досвідом", - йдеться в її повідомленні.

В Міноборони зауважують, що центри рекрутингу забезпечують конфіденційність, дозволяючи звертатися без розголошення персональних даних. Наразі доступно більше 10 тисяч вакансій, включаючи посади кухарів, ремонтників, водіїв, медиків, операторів БПЛА.

Наразі функціонує 26 центрів рекрутингу по всій Україні, зокрема у Києві, Львові, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Ужгороді та інших містах. Понад 10 000 громадян скористалися послугами цих

У Київській області відкрився другий Центр рекрутингу05.07.24, 19:02

Популярні

Новини по темі

В Одесі відкрився центр рекрутингу української армії

 • 96532 переглядiв