v-afinakh-pidvyshcheno-pozhezhnu-nebezpeku-cherez-pozhezhi-poblyzu-hretskoi-stolytsi

В Афінах підвищено пожежну небезпеку через пожежі поблизу грецької столиці

 • 20387 переглядiв

Грецька влада оголосила в Афінах і прилеглому регіоні "червоний" рівень небезпеки через небезпеку лісових пожеж, при цьому нові осередки загоряння спалахують поблизу столиці на тлі сильного вітру і температури до 41°C.

Грецька влада на п'ятницю оголосила Афінам і прилеглому до них регіону "червоний" рівень тривоги через ризик лісових пожеж, на тлі того, як сьогодні вдень біля столиці спалахнули нові пожежі, пише УНН з посиланням на Bloomberg.

Деталі

У четвер пожежники задіяли літаки для гасіння пожеж у Варимпомпі та Меніді, менш ніж за 25 кілометрів від Афін. Поліція закрила низку доріг у районі неподалік гори Парніта, яка торік постраждала від сильних лісових пожеж, перш ніж пожежу вдалося взяти під контроль.

Афіни були переведені в режим підвищеної готовності після того, як цього тижня в Греції спалахнули лісові пожежі, які викликали евакуацію жителів деяких островів і зруйнували підприємства та будинки.

Сильні вітри та температура до 41°C в найближчі дні, як повідомляється, ще більше посилять ризик після посушливого періоду.

Сьогодні влада закликала людей евакуювати Дардізу, морський курорт Пелопоннесу.

У п'ятницю чотири грецькі регіони перебуватимуть у стані підвищеної готовності через лісові пожежі.

Доповнення

У травні цього року відмічено 12-й місяць поспіль рекордних середніх температур на планеті, внаслідок чого Європа та інші частини Північної півкулі готуються до чергового літа екстремальних погодних явищ. Минулого року лісові пожежі зачепили близько 1,3% території Греції, спричинивши масову евакуацію та поставивши під загрозу засоби для існування місцевих жителів, які залежать від туристів.

Популярні

Новини по темі

АМКУ дозволив "Укрнафті" керувати мережею АЗС "Татнєфть"

 • 22628 переглядiв