urahan-ernesto-peretvoryvsia-na-tropichnyi-shtorm-bilia-bermudskykh-ostroviv

Ураган "Ернесто" перетворився на тропічний шторм біля Бермудських островів

 • 18609 переглядiв

Ураган "Ернесто" послабшав до тропічного шторму, віддаляючись від Бермудських островів. Шторм спричинив перебої з електрикою та водопостачанням у Карибському басейні, очікується його посилення біля Ньюфаундленду.

Ураган "Ернесто" перетворився на тропічний шторм, віддаляючись від Бермудських островів відкритими водами Атлантики, раніше він обрушився на північний схід Карибського басейну: у Пуерто-Рико десятки тисяч людей залишилися без води, і понад 23 тисячі людей втратили електрику на Бермудських островах, повідомляє Голос Америки в неділю ввечері, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що напередодні максимальна швидкість стійкого вітру знизилася до 70 миль на годину (110 км/год). Центр урагану перебував приблизно за 140 миль (225 км) на північний схід від Бермудських островів і рухався на північ-північний схід зі швидкістю 8 миль на годину (13 км/год).

Національний центр ураганів попередив про сильний вітер, небезпечний штормовий приплив і значне затоплення прибережних районів Бермудських островів.

Через великі розміри шторму і його повільне переміщення пориви ураганної сили очікувалися до вечора суботи, а тропічні штормові вітри, як очікується, збережуться і в неділю, заявили в уряді Бермудських островів.

Центр зі спостереження за ураганами повідомив про небезпечні прибої та штормові течії на східному узбережжі США і Канади. Очікується, що до вечора понеділка "Ернесто" пройде поблизу південно-східної частини Ньюфаундленду і, можливо, знову набере ураганної сили, йдеться в повідомленні.

"Ернесто" - п'ятий шторм, якому присвоєно ім'я, і третій ураган в Атлантиці цього сезону.

У США жертвами урагану "Деббі" стали шестеро людей08.08.24, 03:49

Популярні

Новини по темі

Washington Post повідомила про прибуття своїх журналістів до Суджі

 • 38277 переглядiв

У Туреччині стався землетрус

 • 23639 переглядiв

У Тель-Авіві терорист підірвався в автомобілі

 • 23309 переглядiв