ukrayina-y-moldova-rozvivatimut-spilniy-kontrol-na-derzhavnomu-kordoni

Україна й Молдова розвиватимуть спільний контроль на державному кордоні

 • 250515 переглядiв

Деталі

Україна й Молдова розвиватимуть спільний контроль на державному кордоні. Про це домовилися під час зустрічі в Києві прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та прем’єр-міністр Молдови Дорін Речан.

«Хочу відзначити наш прогрес у розвитку логістики в умовах блокування росією «зернового коридору» в Чорному морі. Швидке рішення щодо будівництва мосту через Дністер, розвиток пунктів пропуску, залізничного сполучення — усе це є дуже важливим і вирішальним для нас», — підкреслив Шмигаль.

Сторони також проговорили співпрацю України та Молдови щодо подальшої європейської інтеграції.

Прем’єр-міністр України подякував за підтримку Молдови з перших днів повномасштабної війни, та висловив сподівання, що сьогоднішній візит молдовської делегації сприятиме подальшому розвитку двосторонніх контактів та продуктивного діалогу.

Доповнення

Як напередодні повідомляв УНН, президент Володимир Зеленський провів переговори з президентом Республіки Молдова Маєю Санду у межах робочого візиту до Греції та участі в саміті Україна – Балкани. Глави держав, торкнулися актуальних питань двосторонньої співпраці, регіональної безпеки, спільної протидії агресивній політиці Кремля та російському гібридному впливу, а також альтернативні маршрути експорту українського збіжжя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін підтримав зміни до угоди з Молдовою щодо транзитних перевезень на залізниці

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Над Сумщиною збили два ворожі "шахеди"

     • 567569 переглядiв