ukrayina-prodovzhuvatime-tisnuti-na-rosiyu-dlya-prodovzhennya-roboti-zernovogo-koridora-bez-obmezhen-shmigal

Україна продовжуватиме тиснути на росію для продовження роботи “зернового коридора” без обмежень – Шмигаль

 • 450618 переглядiв

КИЇВ. 28 квітня. УНН. Україна закликає партнерів приєднатися та створювати тиск на росію для продовження роботи “зернового коридора” без обмежень, заявив на прес-конференції у Римі прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Цитата

“Ми чекаємо підтримки від усіх партнерів – створити відповідний тиск для того, щоб росія без жодних обмежень продовжила роботу “зернового коридора”, і зараз не створювала відповідного блокування у вивезенні українського зерна. Зараз це, на жаль, відбувається.

Звісно, я просив і керівництво Італії і Святий престол допомогти Україні продовжити без обмежень роботу “зернового коридора” – звільнити експорт українського зерна від тих обмежень, які навмисно створює росія”, – наголосив прем’єр-міністр.

Доповнення

Військово-Морські Сили ЗСУ повідомили, що росіяни знову призупинили роботу Чорноморського “зернового коридора”.

До цього, 17 квітня росія вдруге заблокувала інспекції суден в Босфорі. З 10 квітня російська сторона у СКЦ в односторонньому порядку припинила реєстрацію суден, які подають українські порти для формування інспекційного плану. Натомість росіяни формують їх власний план інспекцій, вибираючи суда з черги на свій розсуд, що повністю протирічить умовам ініціативи та неприйнятно для України.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Шопінг з історією: топ-5 найвідоміших універмагів світу

     • 309886 переглядiв

    В Іспанії побито температурний рекорд квітня

     • 547952 переглядiв