Зокрема, за даними Держстатистики, за п'ять місяців поточного року виробники виготовили 20 тисяч тонн шоколадних цукерок, що на 2,6% більше, ніж у січні-травні 2017 року.
Виробництво ж кондитерських виробів з цукру з вмістом какао зменшилось на 5,4% до 25 тисяч тонн.
Разом з тим, виробництво гумок, фруктового желе та фруктової пасти у вигляді кондитерських виробів з цукру (крім жувальної гумки) зросло на 9,7% до 17,8 тисяч тонн, а карамелі, тофі (ірису) та аналогічних солодощів - на 0,8% до 29,9 тисяч тонн.
Нагадаємо, у січні-травні 2018 року Україна збільшила виробництво ковбаси на 5,2%, порівняно із січнем-травнем минулого року.