ukraintsi-yakykh-znialy-z-viiskovoho-obliku-cherez-vyizd-za-kordon-maiut-osobysto-prybuty-do-ttsk-dlia-postanovky-na-oblik

Українці, яких зняли з військового обліку через виїзд за кордон, мають особисто прибути до ТЦК для постановки на облік

 • 42943 переглядiв

Громадяни України, зняті з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон на термін понад 3 місяці, повинні особисто стати на військовий облік у військових комісаріатах до 16 червня 2024 року, відповідно до постанови Кабінету Міністрів.

Українці, яких зняли з військового обліку у зв’язку з виїздом за кордон на строк більш як 3 місяці, зобов’язані особисто прибути до ТЦК до 16 червня для постановки на облік. Про це йдеться в постанові Кабміну №560 від 16 травня 2024 року, передає УНН.

Деталі

Громадяни України, які були зняті з військового обліку у зв’язку з вибуттям за межі України на строк більше трьох місяців, зобов’язані протягом 30 днів з дня набрання чинності постанови стати на військовий облік шляхом особистого прибуття до районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, органу СБУ, відповідних підрозділів розвідувальних органів за їх вибором

- йдеться у постанові.

Також закордонні дипломатичні установи здійснюватимуть інформування призовників віком від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

Закордонні дипломатичні установи під час мобілізації повинні сприяти поверненню в Україну військовозобов’язаних та резервістів.

Нагадаємо

Під час мобілізації або воєнного стану строк дії довідки з висновком щодо придатності до військової служби становить один рік.

Популярні

Новини по темі

Рада підтримала реформу автострахування: що відомо

 • 18238 переглядiв