ukraina-zbyraietsia-zaluchyty-koshty-z-50-miliardnoho-fondu-ukraine-facility-vid-yes-na-vidnovlennia-enerhetyky

Україна збирається залучити кошти з 50-мільярдного фонду Ukraine Facility від ЄС на відновлення енергетики

 • 14542 переглядiв

Україна працюватиме з партнерами, щоб кошти з фонду Ukraine Facility на 50 млрд євро від ЄС можна було швидше залучити для відновлення енергетики, і уряд готується розширити програму доступного кредитування "5-7-9" на проекти розподіленої генерації.

Україна працюватиме з партнерами, щоб кошти з фонду Ukraine Facility на 50 млрд євро від ЄС можна було швидше залучити для відновлення енергетики, повідомили у Мінекономіки, пише УНН.

Деталі

Окрім залучення коштів з Ukraine Facility, бізнесу пропонується скористатись "Доступними кредитами 5-7-9", також наразі уряд готує рішення про розширення програми на проєкти розподіленої генерації.

Один з інструментів, який зарекомендував себе дуже гарно і який держава може запропонувати бізнесу, – пільгове кредитування за програмою 5-7-9. Наразі уряд готує рішення щодо розширення цієї програми на проєкти розподіленої генерації. Це до 150 мільйонів гривень кредиту на пільгових умовах, що достатньо для реалізації невеликих проєктів. Водночас ми працюватимемо з нашими партнерами з ЄБРР та Європейським інвестиційним банком над тим, щоб швидше залучити кошти Ukraine Facility на відновлення енергетики

- зазначив заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Муніципальна влада, як вказано, може реалізувати власні проєкти зі збільшення наявних енергопотужностей теплокомуненерго за допомоги державно-приватного партнерства.

Як зауважили у Міненерго, держава прагне створити максимально сприятливі умови для бізнесу, який реалізує проєкти розподіленої генерації. Так, вже:

  • скорочено терміни видачі та погодження технічних умов для приєднання до електромереж; 
  • зменшено кількість документів, які потрібно для цього подати; 
  • скасовано оцінку впливу на довкілля.

Також готується законопроєкт щодо звільнення від оподаткування імпорту обладнання для електрогенерації.

Щоб підготуватися до "складного опалювального сезону": в уряді розглядають скасування мита і ПДВ, пільгові кредити на енергообладнання03.06.24, 14:41

Популярні

Новини по темі

Потреба у військових медиках велика - Міноборони

 • 53533 переглядiв