ukraina-ta-lytva-pidpysaly-memorandum-pro-oboronnu-spivpratsiu

Україна та Литва підписали меморандум про оборонну співпрацю

 • 12358 переглядiв

Президенти України та Литви підписали меморандум про співпрацю в оборонній сфері на форумі в Києві. Литва також виділила 10 млн євро на закупівлю українських дронів "Паляниця".

У середу, 11 вересня, Україна та Литва підписали меморандум щодо співпраці в оборонній сфері. Про це на своїй сторінці в X заявив президент Литви Гітанас Науседа, передає УНН.

Деталі

Литовський президент пояснив, що меморандум було підписано у рамках оборонно-промислового форуму в Києві.

Зайнятість в оборонній промисловості зростає, а високі технології та інжиніринг допомагають розробляти сучасні рішення для поля бою. Об'єднані зусилля приведуть Україну до перемоги

- заявив Науседа. 

Доповнення

Про литовсько-український бізнес-форум оборонної промисловості в Києві розповів і міністр оборони України Рустем Умєров. 

Зокрема, він подякував Литві за виділення 10 мільйонів євро для фінансування вітчизняних далекобійних можливостей, зокрема ракети-дрона "Паляниця".

Литва вже допомогла Україні на 2% від власного ВВП і прагне продовжити цю підтримку на рівні 0.25% ВВП країни щорічно. Подякував литовському народу за підтримку та закликав бізнес активно інвестувати в українську оборонну промисловість

- розповів Умєров. 

Нагадаємо

Під час засідання Рамштайн міністр оборони Литви оголосив, що його країни виділить  10 мільйонів євро на закупівлю української ракети-дрона "Паляниця".

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі