ukraina-ta-indoneziia-provely-politychni-konsultatsii-na-rivni-zastupnykiv-holiv-mzs-na-poriadku-dennomu-druhyi-samit-myru

Україна та Індонезія провели політичні консультації на рівні заступників голів МЗС: на порядку денному - другий Саміт миру

 • 29255 переглядiв

У Києві відбулися політичні консультації між Україною та Індонезією. Обговорено двостороннє співробітництво, ситуація в Україні, другий Саміт миру, глобальний порядок денний та перспективи співпраці України з АСЕАН.

Перший заступник голови МЗС України Андрій Сибіга та заступник міністра МЗС Індонезії Умар Хаді сьогодні, 15 серпня, провели політичні консультації. Про це повідомили у МЗС України, пише УНН.

Деталі

"15 серпня у Києві відбулися політичні консультації між Україною та Індонезією на рівні заступників глав МЗС двох країн", - ідеться у повідомленні.

Сибіга, як вказано, висловив вдячність уряду Індонезії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема під час голосування за відповідні резолюції Генеральної асамблеї ООН.

Під час зустрічі сторони, як повідомляється, обговорили широке коло питань, пов’язаних з українсько-індонезійським співробітництвом та глобальним порядком денним. Вони, як зазначили у МЗС, також визначили спільні кроки для посилення динаміки торговельно-економічної співпраці та подальшої взаємодії в межах міжнародних організацій.

"Індонезійська сторона була детально поінформована про ситуацію в Україні, а також підготовку до другого Глобального саміту миру. Було наголошено, що єдиною основою для справедливого миру є Формула миру Президента Зеленського", - повідомили у МЗС.

Сторони також обмінялися думками щодо перспектив співпраці України з Асоціацією держав Південно-Східної Азії (АСЕАН), зокрема в контексті прагнення України набути статус Секторального діалогового партнера Асоціації.

Нагадаємо

Спеціальний представник уряду Китаю з євразійських справ Лі Хуей під час поїзди в Індонезію запропонував спільно створювати умови для відновлення прямого діалогу і переговорів для урегулювання "української кризи".

Популярні

Новини по темі

Невідкладне засідання ВР відбудеться 20 серпня - джерело

 • 103569 переглядiв