ukenru
ukraina-ochikuie-vzhe-u-berezni-otrymaty-45-mlrd-yevro-vid-yes-ta-900-mln-dolariv-vid-mvf-premier-shmyhal

Україна очікує вже у березні отримати 4,5 млрд євро від ЄС та 900 млн доларів від МВФ - прем’єр Шмигаль

 • 17062 переглядiв

У березні Україна очікує отримати 4,5 млрд євро від ЄС та 900 млн доларів від МВФ.

Перший транш в рамках Ukraine Facility обсягом 4,5 млрд євро Україна очікує отримати вже у березні. Також у другій половині березня очікується перший транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі 900 млн доларів, заявив на пресконференції прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передає УНН.

Дефіцит бюджету цього року – понад 20% від нашого ВВП – 37 млрд доларів. Звісно ж, ми очікуємо, що 17,3 млрд доларів ми залучимо від механізмів ЄС Ukraine Facility. І вже у березні ми очікуємо перше фінансування в обсязі 4,5 млрд євро. Це те, на що ми очікуємо в березні, щоб перекрити наш дефіцит бюджету,

- сказав Шмигаль.

Деталі

Він додав, що Україна січень та лютий фактично справилася внутрішніми силами, запозиченнями, "ми наближали сплату дивідендів, працювали з внутрішнім українським ринком, що дало змогу пройти два місяці без кризи ліквідності, без жодних криз платежів".

5,4 млрд доларів цього року - це програма МВФ. Ми пройшли черговий перегляд. Очікуємо також в другій половині березня наступний транш в обсязі 900 млн доларів від МВФ, який є якорем, що об’єднує допомогу країн G7 у загальній сумі – 122 млрд доларів на чотири роки,

- додав Шмигаль.

Нагадаємо

За два роки повномасштабної війни Україна залучила понад 75 млрд доларів зовнішньої допомоги. На цей рік необхідно щонайменше 37 млрд доларів допомоги від наших партнерів.