ukraina-mozhe-povernutys-do-hrafikiv-vidkliuchennia-svitla-v-ukrenerho-nazvaly-prychynu

Україна може повернутись до графіків відключення світла: в "Укренерго" назвали причину

 • 25321 переглядiв

У зв'язку з російськими атаками на українські електростанції, що спричинили значні збитки та дефіцит електроенергії, "Укренерго" попереджає про можливе повернення до запланованих обмежень споживання електроенергії для побутових споживачів.

В Україні можуть повернутися графіки обмеження споживання електроенергії для побутових користувачів. Про це повідомили в НЕК "Укренерго", передає УНН.

 Деталі 

Диспетчерський центр "Укренерго" прогнозує можливе повернення до планових обмежень споживання. Причина застосування заходів обмеження – наслідки масованих ракетних і дронових ударів ворога по українських електростанціях, які спричинили значний дефіцит в енергетичній системі

 - заявили в компанії. 

В Укренерго пояснюють, що головна причина ймовірних відключень світла - російські атаки на великі теплові та гідроелектростанції. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

Масовані російські атаки завдали енергетиці збитків на понад мільярд доларів - Міненерго05.05.24, 11:43

Окрім того, навесні та влітку на електростанціях проводяться планові заходи з технічного обслуговування. Це передбачені законодавством заходи, які відбуваються щорічно. 

В НЕК підкреслили, що вони необхідні для підготовки енергоблоків до роботи під високим навантаженням під час опалювального сезону.

Це може впливати на збільшення або зменшення дефіциту в енергосистемі, але не є його основним чинником. Дефіцит в енергосистемі спричинений руйнацією обладнання українських теплових та гідроелектростанцій внаслідок російських обстрілів

- наголошують в "Укренерго".

У відомстві підкреслюють, що виведення на планове обслуговування атомних блоків – необхідний захід, який неможливо скасувати або відтермінувати. Також в компанії заявили, що застосовуватимуть всі можливі інструменти для покриття дефіциту.  

У разі перевищення областями доведених "Укренерго" лімітів споживання обленерго будуть застосовувати графіки погодинних відключень, відповідно до затвердженої черговості.Терміни застосування заходів обмеження будуть повідомлені додатково

- підсумували в компанії.

Нагадаємо

Кабінет Міністрів України на засіданні 31 травня схвалив рішення щодо підвищення тарифів на електроенергію для індивідуальних та колективних побутових споживачів на рівні 4,32 грн/кВт*год. Тариф на світло змінюється з 1 червня 2024 року й буде діяти близько року - до травня 2025.

Володимир Омельченко

Війна

Популярні

Новини по темі

У Херсоні пролунали кілька вибухів

 • 23747 переглядiв

Закарпатське вино отримало офіційне географічне зазначення

 • 24147 переглядiв