uhorshchyna-pidpysala-dohovir-z-bilorussiu-pro-budivnytstvo-novoi-aes-na-yii-terytorii

Угорщина підписала договір з білоруссю про будівництво нової АЕС на її території

 • 18931 переглядiв

Угорщина підписала угоду з Білоруссю про співпрацю в будівництві нової атомної електростанції в Угорщині, над проектом вартістю 13,57 мільярда доларів працює російська компанія "Росатом".

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто оголосив в мінську, що його уряд уклав угоду з білоруссю щодо співпраці у будівництві другої атомної електростанції в Угорщині. Пише УНН з посиланням на Reuters.

Велике значення має підписана сьогодні угода про співпрацю в атомній енергетиці, яка дозволяє нам використовувати досвід, отриманий білоруссю тут при будівництві реакторів за аналогічною технологією

- сказав Сійярто.

З 2014 року російська компанія "Росатом" працює над будівництвом угорського реактора ПАКС-2, який включає два реактори з потужністю 1,2 гігавата кожен у центральній частині Угорщини.

Проект вартістю 12,5 мільярда євро (13,57 мільярда доларів) стикається з тривалими затримками, незважаючи на те, що ядерна енергетика залишається поза межами санкцій Європейського Союзу проти росії. Угорщина, яка значною мірою залежить від енергії з росії, виступала проти включення ядерної енергетики до списку санкцій.

Нагадаємо

Угорщина блокує оборонні ініціативи ЄС, пов'язані з Україною, через проблеми, не пов'язані з обороною, такі як проблеми з угорськими фірмами в Україні та ставлення до угорської меншини в Україні, незважаючи на важливість збалансованого підходу між захистом національних інтересів та наслідками блокування рішень.

Популярні

Новини по темі

У Харківській області зафіксовано 18 лісових пожеж

 • 15679 переглядiв

У Харкові пролунала серія вибухів - ЗМІ

 • 58884 переглядiв