ugorschina-znovu-vimagaye-viklyuchiti-kilkokh-lyudey-z-sanktsiynogo-spisku-yes-zmi

Угорщина знову вимагає виключити кількох людей з санкційного списку ЄС - ЗМІ

 • 929262 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Угорщина хоче виключити трьох осіб з нового санкційного списку ЄС за підрив суверенітету України. Про це написав у Twitter редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Йозвяк, пише УНН.

Цитата

"Тепер Угорщина хоче прибрати 3 осіб із 72 запропонованих для накладення санкцій за підрив суверенітету України. До трійки входить володимир морозов, начальник білоруської залізниці", - зазначив Йозвяк.

Нагадаємо

Угорщина вже вимагала від ЄС прибирати інші імена з санкційних списків, а також блокувала інші рішення щодо санкцій і підтримки України.

Неодноразові вето Будапешта були розцінені іншими країнами блоку як шантаж і спроби домогтися поступок в інших питаннях, включаючи доступ до фондів ЄС.

Голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель торік у червні зазначив, що ЄС повинен переглянути процес ухвалення рішень - з обговоренням можливості відмови від одностайності з питань зовнішньої політики.

Декілька країн Європейського Союзу створили інклюзивну Групу друзів, яка просуватиме ідею відмови від одностайного ухвалення рішень по важливих питаннях. Натомість, пропонується підтримувати їх кваліфікованою більшістю від країн-членів ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Боррель: міністри ЄС обговорять позицію блоку щодо Китаю

     • 998742 переглядiв

    З-під Бахмута поліцейські евакуювали останню дитину

     • 1121077 переглядiв

    Удар армії рф по Херсонщині забрав життя двох жінок

     • 715021 переглядiв

    Окупанти вдарили по багатоповерхівці у Херсоні

     • 982999 переглядiв