udar-po-kharkovu-sohodni-zavdavavsia-takozh-i-raketamy-vyrobnytstva-kndr-politsiia-kharkivshchyny

Удар по Харкову сьогодні завдавався також і ракетами виробництва КНДР – поліція Харківщини

 • 24642 переглядiв

Дві з п'яти ракет, випущених вранці по Харкову, були попередньо ідентифіковані як балістичні ракети KN-23 північнокорейського виробництва на основі металевих фрагментів, зібраних експертами-вибухотехніками.

Дві з п’яти ворожих ракет зранку випущених по Харкову, за попередніми висновками, вироблені у КНДР. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив начальник Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергій Болвінов, пише УНН.

Деталі

За його словами, до такого попереднього висновку дійшли фахівці, після огляду уламків. 

"Дві з п'яти ракет, випущених вранці по Харкову, - північнокорейського виробництва. 

Металеві уламки балістичних ракет вибухотехніки зібрали на території промислової зони. Попередні висновки спеціалістів - це північнокорейські ракети HVASON 11GA (KN-23)", - зазначив Болвінов.

Додатково

У Київському науково-дослідного інституту судових експертиз раніше закликали дочекатися остаточних результатів експертиз щодо можливого застосування росією в Україні ракет північнокорейського виробництва

"Відповідна експертиза нам також призначена, об’єкти будуть передані з дня на день і вже після їх вивчення скажемо однозначно. Звісно, попередньо ми переглядали та аналізували всі фото й відеоматеріали, які є в загальному доступі. Розуміємо, що елементів, які там зафіксовані, тобто візуально специфічних деталей, кабелів, їх кольору, матеріалу та інших характеристик у жодній досі дослідженій російській ракеті не було. Водночас встановлених фактів використання ракет корейського виробництва, як і за фактом атак по столиці наразі немає. Тут будемо виконувати свою роботу й надамо інформацію додатково щойно це стане можливим", - розповів директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

Ворожа атака на Харків: з-під завалів врятували жінку07.02.24, 11:24

Популярні

Новини по темі