ukenru
u-zakhoplenomu-talibami-afganistani-rizko-znizilasya-kilkist-vaktsinovanikh-proti-covid-19

У захопленому талібами Афганістані різко знизилася кількість вакцинованих проти COVID-19

 • 16635 переглядiв

КИЇВ. 25 серпня. УНН. На тлі завоювання талібами влади Афганістану рівень вакцинації у країні проти коронавірусу протягом останнього тижня впав на 80%. Про це повідомляє УНН за даними Reuters.

Деталі

Після захоплення талібами Кабула, із 15 серпня, в Афганістані зробило щеплення проти коронавірусу 30 500 осіб у 23 із 34 провінцій. Тоді як за тиждень до наступу "Талібану" було вакциновано 134 600 людей у 30 провінціях.

Представник ЮНІСЕФ зазначив, що в листопаді закінчується термін дії майже 2 млн доз вакцини від Johnson & Johnson, це приблизно половина від загальної кількості. У межах програми СOVAX у країну доправили понад 4 млн доз вакцини.

За даними ВООЗ, в Афганістані, з населенням майже 40 млн осіб, введено 1,2 млн доз вакцини. Зареєстровано 152 660 хворих на коронавірус, померло – 7 083 людини.

Нагадаємо

Бойовики руху "Талібан" 15 серпня без бою увійшли в Кабул і протягом кількох годин встановили повний контроль над афганською столицею.

Президент Афганістану Ашраф Гані повідомив, що покидає країну, щоб не допустити кровопролиття.

Віцепрезидент республіки Амрулла Салех заявив, що в умовах відсутності глави держави він за конституцією стає виконавцем обов'язків керівника країни.

Західні країни евакуюють з Афганістану своїх громадян і співробітників посольств.

Українські Національні Новини

Новини Світу