u-ssha-sogodni-zaareshtuyut-pidozryuvanogo-viyskovogo-u-zlivi-sekretnikh-dokumentiv-pentagonu-wsj

У США сьогодні заарештують підозрюваного військового у “зливі” секретних документів Пентагону - WSJ

 • 933458 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. У сполучених Штатах сьогодні заарештують військовослужбовця національної гвардії, якого підозрюють у “зливі” секретної інформації Пентагона. Про це The Wall Street Journal повідомив один з чиновників, чиє ім’я не розкривається, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що один із чиновників впізнав гвардійця, яким є 21-річний Джек Тейшейра з Брістоля. Він додав, що підозрюваного можуть заарештувати у четвер, 13 квітня.

Доповнення

Раніше The New York Times повідомило, що адміністратором каналу в Discord, в якому були опубліковані секретні документи американської розвідки, є 21-річний член розвідувального крила Національної гвардії ВПС Массачусетса на ім’я Джек Тейшейра.

Він керував приватною онлайн-групою під назвою Thug Shaker Central, де близько 20-30 людей, переважно молодих чоловіків і підлітків, об’єдналися через спільну любов до зброї, расистських онлайн-мемів і відеоігор.

Двоє офіційних осіб США підтвердили, що слідчі хочуть поговорити з авіатором Тейшейрою про витік урядових документів до приватної онлайн-групи. Один із чиновників сказав, що пілот Тейшейра може мати інформацію, яка має значення для розслідування.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Франція: 380 тисяч осіб протестують по всій країні

     • 576387 переглядiв

    Каннський кінофестиваль оголосив цьогорічну програму

     • 1346358 переглядiв