ukenru
u-rosiyi-nevidomi-vazhko-poranili-aktivista-yakiy-vistupav-proti-putina

У Росії невідомі важко поранили активіста, який виступав проти Путіна

 • 14698 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. У Санкт-Петербурзі невідомі важко поранили ножем активіста, який неодноразово виступав з одиночними пікетами проти політики президента Росії Володимира Путіна. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив блогер Дінар Ідрісов, передає УНН.

"Важко поранений ножем 27 грудня біля під'їзду свого будинку цивільний активіст Володимир Іванютенко. Успішно переніс хірургічні операції і незабаром буде переведений з реанімації у відділення інтенсивної терапії. Журналісти та громадяни міста знають Володимира Іванютенка за його участю в антивоєнних та інших протестних заходах в Петербурзі, за помітною зовнішністю, футболкою з написом "Путін - ХУ*ЛО" і флешмобом в масках з Путіним", - написав Ідрісов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіянка попросила статус біженця в Україні у зв'язку з політичним переслідуванням в РФ

За його словами, невідомі напали на Іванютенка в Кіровському районі. Жертву спочатку нейтралізували за допомогою електрошокера, після чого стали наносити удари ножем.

Слід зазначити, що напередодні, 26 грудня, Іванютенко стояв в одиночному антивоєнному пікетуванні на Невському проспекті, під час якого у нього стався конфлікт зі співробітниками офісу "Газпром" в Санкт-Петербурзі, які висловлювали невдоволення позицією Іватюненка щодо України і Криму, і погрожували йому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До дня народження Путіна росіян попередили про переслідування за заклики до мітингів

За фактом нападу порушено кримінальну справу за статтею 111 КК РФ (навмисне заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю із застосуванням зброї) Кримінального кодексу Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Новини Світу