u-rosii-sud-zaochno-zaareshtuvav-zhurnalista-cnn-za-reportazh-z-pidkontrolnoi-ukraini-sudzhi

У росії суд заочно заарештував журналіста CNN за репортаж з підконтрольної Україні суджі

 • 11177 переглядiв

російський суд заочно заарештував журналіста CNN Ніка Пейтона Уолша, якого ФСБ звинуватила у незаконному перетині кордону через репортаж у захопленому ЗСУ місті Суджа у Курській області. Про це пишуть росЗМІ, передає УНН.

Деталі

У рф заявили, що американського журналіста звинувачують у тому, що він "з іншими невстановленими особами, прямуючи з території України, в'їхав до російської федерації з метою зйомки репортажу про вторгнення 6 серпня 2024 року збройних формувань України на територію району Курської області".

Як писав УНН, влітку фсб рф оголосила про кримінальну справу проти Уолша, а також кількох українських та італійських журналістів. Потім їх було оголошено в розшук.

Доповнення

Своєю чергою, CNN заявляла, що поїздка її журналіста до Суджі не порушувала міжнародне право.

Разом з іншими іноземними журналістами наша група отримала запрошення від українського уряду і у супроводі українських військових була доставлена, щоб оглянути нещодавно окуповану ними територію, пояснювала телекомпанія. — Правомірність таких дій гарантують права журналістів, надані Женевською конвенцією та міжнародним правом

- йдеться в заяві компанії.

Додає мотивації партнерам бути більш рішучими й тиснути на росію: Зеленський про Курську операцію04.10.24, 18:59

Популярні

Новини по темі

У Херсоні чутно вибухи - ЗМІ

 • 10918 переглядiв

Ілон Маск презентував роботаксі

 • 10461 переглядiв